Corona update 26-01-2022

Geplaatst op 26-01-2022  -  Categorie: Algemeen

Corona update

Gisteren tijdens we persconferentie van 25-01-2022 kregen we te horen dat Nederland vandaag vanaf 05:00 uur een stukje verder open mag. Ook voor ons als sportschutters is dit een positief bericht. Het betekent dat onze kantine, onder voorwaarden, tot 22:00 uur open mag en we weer kunnen gaan genieten van een hapje en een drankje. Hierop anticiperend hebben afgelopen maandag de barmedewerkers de koelkasten aangezet en gevuld met de lekkerste dranken. Ook de vriezer staat weer vol met snacks die vragen om te worden gefrituurd. Ik hoop oprecht dat dit onze laatste lockdown is geweest en dat we binnenkort weer, zoals vanouds, helemaal open mogen. Op 8 maart is er een volgende persconferentie gepland. Op het bijgevoegde overzicht zijn alle maatregelen weergegeven. Voor meer details verwijs ik graag naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

Belangrijke punten voor ons blijven:

  • Mondkapjes binnen verplicht.
  • 1,5 meter afstand houden.
  • CTB (Coronatoegangsbewijs) verplicht.
  • Horeca weer open tot 22:00 uur, zitten verplicht.

 

Wedstrijden

Gelukkig mogen nu ook de externe wedstrijden weer. Samen met een aantal medeschutters hadden we ons al op een paar wedstrijden ingeschreven. Ik ben blij, ook voor de verenigingen die deze wedstrijden hebben georganiseerd, dat deze door mogen gaan. Zo kan er gewerkt worden aan de ranking. Ook mag er gelukkig weer publiek bij sportwedstrijden aanwezig zijn.

Voor de bij ons geplande wedstrijden is dit natuurlijk ook heel goed nieuws. Heel langzaam gaan we ook met de wedstrijden terug naar het oude normaal en kunnen we zaken als het, een dag van tevoren, afblazen van een wedstrijd snel vergeten en ons gaan richten op de toekomst.