Eerste Disciplineproeverij bij SSV Robin Hood: Een Groot Succes!

Geplaatst op 26-09-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Vince

Eerste Disciplineproeverij bij SSV Robin Hood: Een Groot Succes!

Afgelopen avond organiseerde SSV Robin Hood haar allereerste Disciplineproeverij, speciaal voor leden die nog niet bekend zijn met alle schietsportdisciplines of die nog niet deelnemen aan de diverse mogelijkheden binnen de vereniging. Deze proeverij was in het bijzonder gericht op de leden die de afgelopen anderhalf jaar zijn toegetreden tot de vereniging, en het doel was om hen kennis te laten maken met disciplines die verder gaan dan het statische schieten.

Drie disciplines centraal

Tijdens de proeverij stonden drie disciplines centraal: Service Pistol, Dynamic Service Rifle en Steel Plate. Elke deelnemer kreeg de mogelijkheid om deze disciplines beter te leren kennen. De avond werd georganiseerd door het verdelen van de groep in drie kleinere teams, waarbij elke groep ongeveer 45 minuten per discipline doorbracht. Onder leiding van ervaren trainers kregen de deelnemers eerst een uitgebreide uitleg, gevolgd door een demonstratie van de discipline. In sommige gevallen kregen deelnemers zelfs de kans om zelf te schieten, wat de ervaring extra bijzonder maakte.

Enthousiaste reacties van de deelnemers

De deelnemers reageerden zeer enthousiast op de proeverij. Ze waardeerden de laagdrempelige manier waarop ze toegang kregen tot disciplines die ze nog niet kenden. Volgens hen waren deze disciplines een stuk spannender en uitdagender dan het statisch schieten op een schietkaart. Het evenement heeft ervoor gezorgd dat er meer interesse is gewekt in disciplines waar sommige leden voorheen geen ervaring mee hadden.

Voorzitter Vince van Domburg licht toe: "We wilden onze nieuwe leden de kans geven om op een toegankelijke manier kennis te maken met onze verschillende disciplines. Na de basisopleiding lieten we hen vaak aan hun lot over. Met deze disciplineproeverij wilden we dat gat dichten, en ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Het was geweldig om te zien hoeveel schutters met blije gezichten boven kwamen en hoe velen na afloop nog even bleven voor een drankje."

Positieve sfeer en toekomstplannen

De sfeer tijdens de proeverij was gemoedelijk en open. Leden hadden de mogelijkheid om op een informele manier contact te leggen met andere schutters, wat vaak in het dagelijks verenigingsleven minder vaak gebeurt. Vooral tijdens de borrel na afloop ontstonden er leuke gesprekken tussen leden die elkaar normaal gesproken minder spreken.

Gezien het succes van deze eerste proeverij, zijn er al plannen voor een vervolg. In januari zal er een tweede Disciplineproeverij plaatsvinden, waarbij nog nader te bepalen (andere) disciplines centraal staan. Daarnaast staat in november een nieuw evenement op de planning: 'Guns and Coffee', waar leden die op het punt staan hun eigen wapenverlof aan te vragen, samen met hun wat meer ervaren mede-schutters, kunnen ervaren welk wapen het beste bij hen past voor ze tot aanschaf overgaan.

Terugblik en vooruitkijken

Hoewel er vanwege enkele last-minute organisatorische uitdagingen (mede door COVID-besmettingen binnen het bestuur) bepaalde zaken op het laatste moment moesten worden geregeld, werd de avond als zeer geslaagd beschouwd. Het bestuur kijkt er dan ook naar uit om dit soort evenementen in de toekomst verder uit te bouwen.