Interne Competitie

De interne competitie van SSV Robin Hood waarin de deelnemers strijden om de eer, om de prijzen en de eeuwige roem. Doel van deze competitie is het verbeteren van de schietvaardigheid maar vooral het hebben van plezier in het schieten.

De te schieten disciplines zijn gebaseerd op de KNSA ranking.

De prijzen zullen worden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Inschrijving kan tot en met de maand september.

De einduitslag wordt in eind december bepaald.

Laatste schietdatum: de tweede zaterdag in december

Inschrijven

Inschrijven doet u door, per discipline, uw gegevens in te vullen op de formulieren in de map bij de baancommandanten balie en vervolgens daar af te rekenen. Na enige tijd vindt u in de map de benodigde stickers met uw naam, KNSA-nummer en discipline. Per discipline geldt een minimaal aantal inschrijvingen. 

Wedstrijd-schietbeurt

Plak per schietbeurt de benodigde stickers op de voor de betreffende discipline geldende schietkaarten. Let s.v.p. op de juiste volgorde van de nummers op de schietkaarten.

De baancommandant stempelt datum en Robin Hood logo over de stickers en plaatst zijn paraaf hierover heen.

Na uw schietbeurt

Niet u de kaarten aan elkaar en laat u ze door de baancommandant in de wedstijdbus deponeren. 

Wedstrijdstempel in uw schietboekje

Laat na uw wedstrijd-schietbeurt uw schietboekje aftekenen door de baancommandant en laat een wedstrijdstempel in uw boekje plaatsen.

Verlofhouders zijn verplicht wedstrijden te schieten om hun verlof te kunnen behouden. Deze competitie biedt u de gelegenheid te oefenen en de benodigde “wedstrijd" schietbeurten te halen. Hiermee toont u aan dat u sportschutter bent. 

Wij wensen u een sportieve en prettige competitie toe!

Bestuur SSV Robin Hood

 

  ___________________________________________________________________________

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5.00 per discipline, te voldoen aan de baancommandant. Voor de jeugd is het gratis.

 

 

Uitleg en spelregels van de disciplines.

KKP* 10 meter en KKK*, KKG*en Halfautomaat Klein Kaliber* 12 meter: Er moeten 5 schoten op de kaart geschoten worden. Per keer moeten 20 schoten gedaan worden. Dus 4 kaarten. In totaal worden 48 kaarten verschoten.

LP en LG 10 meter: * Er moeten 5 schoten op de kaart geschoten worden. Per keer moeten 40 schoten gedaan worden. Dus 8 kaarten. In totaal worden 64 kaarten verschoten.

KKP en GKP 25 meter: * Er moet een grote moederkaart gekocht worden, daar zet de baangriffier in het groot de naam van de schutter en de discipline op. Deze moederkaart mag alleen worden gebruikt voor de competitie kaarten. Op de kleine insteekkaarten plakt u de stikkers. De baangriffier stempelt en zet er zijn paraaf op. Er moeten 10 schoten op de kaart gedaan worden. Per keer moeten er 20 schoten gedaan worden. Dus 2 kaarten. In totaal worden er 24 kaarten verschoten. Schoten die naast de insteekkaart zitten moet je op de insteekkaart schrijven.

Zwartkruit Pistool of Revolver 25 meter of Geweer* 50 meter: Voor zwartkruit pistool en revolver gelden dezelfde regels als KKP en GKP 25 meter. Alleen schiet men hier 13 schoten op een kaart en worden de beste 10 schoten geteld. Per keer moeten er 13 schoten gedaan worden. Dus 1 kaart. In totaal worden 12 kaarten verschoten.

Militair Pistool:   Info Marco Janmaat.

Service Pistool groot en klein kaliber: * Er worden 6 beurten van 24 schoten, verdeeld over 2 kaarten per beurt verschoten. De resultaten worden door de op de baan aanwezige baancommandant op een speciaal hiervoor gemaakt formulier ingevuld en getekend. Info Marco Janmaat

Steel plate :  Info Marcel Verspaget

KKG* 50 meter: Er moeten 5 schoten op de kaart geschoten worden. Per keer moeten 20 schoten gedaan worden. Dus 4 kaarten. In totaal worden er 48 kaarten verschoten.

GKG* 50 meter: Deze wordt verschoten op een officiële .30 M1 kaart. Er moeten 15 schoten op de kaart geschoten worden, dat is 5 per visueel. In totaal worden 11 kaarten verschoten.

Precisiegeweer Open Klasse 50 meter: 12 kaarten met 16 luchtgeweerkaartjes.

Linkerbovenvisueel is proefvisueel, schoten onbeperkt. De overige visuelen zijn wedstrijdvisuelen, per visueel 1 schot dus 15 tellende wedstrijdschoten per kaart. Allemaal in liggende houding op 50 meter. Tweepoot, of schietkussens toegestaan evenals optische richtmiddelen en schietjack, maar zonder schietriem.

.30 M1 karabijn* 50 meter liggend: Deze wordt verschoten op een officiële .30 M1 kaart. Er moeten 15 schoten op de kaart geschoten worden, dat is 5 per visueel. Per keer moeten 15 schoten gedaan worden. In totaal worden 11 kaarten verschoten.

Veteranengeweer*: Deze wordt verschoten op een officiële .30 M1 kaart. Er moeten 15 schoten op de kaart geschoten worden, dat is 5 per roos. In totaal worden 11 kaarten verschoten.

Hiermee hopen wij u voldoende uitleg te hebben gegeven. Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u altijd terecht bij het bestuur.

* U mag GEEN gebruik maken van een tweepoot, standaard, kijker, red dot en u mag niet opgelegd schieten. Pistool en revolver disciplines, met uitzondering van Service Pistool, worden met één hand geschoten.

 

Uitslagen

Je uitslagen zijn te zien op https://ssvrobinhood-site.e-captain.nl/mijn-captain/home  bij mijn competitie en op het informatiebord mij de ingang naar de banen.