Beste medeschutters,

Er is gelukkig goed nieuws te melden. We mogen ook binnen weer open.

Onze eerste reguliere schietavond is donderdag 20 mei 2021

Aan de opening zijn wel onderstaande voorwaarden verbonden:

 • Er moet een reserveringssysteem gebruikt worden. Wij doen dat sowieso al voordat we de baan betreden.
 • Per ruimte een maximum van 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 • Het sporten gebeurt individueel of met maximaal 2 personen, en een trainer op 1,5 meter afstand.
 • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 • Iedereen moet een mondkapje dragen; mag af op het schietpunt.
 • Bij klachten blijf je thuis!

Aanwezigheidsmelding

Het aanwezig melden doe je zoals gebruikelijk op de PC rechts voor de klapdeuren in de hal. Hierbij beantwoord je ook de verplichte gezondheidscheck.

Buitenbanen:

Ook voor de buitenbanen is er met ingang van 19 mei 2021 een versoepeling. Op de buitenbanen zijn maximaal 30 personen toegestaan. Voor sporters van 27 jaar en ouder geldt dat zij 1,5 meter afstand moeten houden.

Kantine

De kantine moet helaas gesloten blijven.

Terras

Buitenterrassen mogen weer open. Ook hier gelden speciale voorwaarden, namelijk:

 • Open tussen 06.00 en 20.00 uur.
 • Maximaal 50 personen op het terras.
 • Maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand.

Als gevolg van de beperking hebben we moeten besluiten:

 1. Dat ons terras uitsluitend op de zaterdag van 14:00 tot 17:30  is geopend en
 2. dat er uitsluitend op het terras bestellingen kunnen worden gedaan die daar worden geserveerd,
 3. dat het maximaal toegestane aantal plaatsen op ons terras op de deur worden aangegeven.

Er wordt door een van onze leden onderzocht of we een, tijdelijke, maar stevige, en weersbestendige overkappingstent kan worden geleend of geschonken zodat we ook met regenachtig weer buiten kunnen zitten.

Wedstrijden en kampioenschappen:

Voorlopig is het niet toegestaan om wedstrijden en kampioenschappen te organiseren. We zijn bezig met de planning en het organiseren van wedstrijden in overleg met de betreffende organisaties, maar het doorgaan van deze wedstrijden blijft door de Corona maatregelen echter nog onzeker.

Interne competitie

We mogen wel interne competities en bijvoorbeeld een ‘laddercompetitie’ voor onze eigen leden organiseren. Inschrijven voor onze interne competitie kan zoals gebruikelijk bij onze balie. Aan het in orde maken van de inschrijfformulieren en de stickers wordt gewerkt.

Wedstrijdresultaten in e-captain

Nieuw is dat je je eigen wedstrijdresultaten op je mijn e-captain pagina kunt volgen. Als je bij de uitslagen een + ziet staan heb je een 10 geschoten en als je een * ziet staan heb je de mouche geschoten. In dit geval betekent het dat je precies het midden van de roos hebt geraakt en niet dat je een vlieg van de kaart hebt geschoten. Om in te loggen op jouw pagina kun je de rode knop bovenaan deze mail gebruiken.

Trainingen

De vuurveilig-, de basis- en de jeugdtrainingen zullen z.s.m. weer worden opgepakt. De trainers zullen de leden die hiervoor in aanmerking komen zodra het kan informeren. De trainers proberen er alles aan te doen de verloren tijd in te halen.

Verenigingswapens

Eind juni 2021 moet ons verenigingsverlof weer worden verlengd. Dit is voor ons jaarlijks weer het moment om bij- en afschrijvingen van onze verenigingswapens te realiseren. Adrie van Mil heeft een geweldige schenking gedaan. Wij krijgen van Adrie een Walther .22 pistool en maar liefst 4 zwartkruit wapens geschonken. Een Bristlen-Morges .45 BP geweer, een .62 BP geweer, een .557 BP Parker Hale geweer en een .44 BP Rodgers & Spencer geweer. Ik hoef jullie niet uit te leggen dat we Adrie hier zeer dankbaar voor zijn. Ook hebben we van een anonieme schenker een Savage Model nr. 10 .308 gekregen. Hiernaast zijn we van plan 2 Grand Power X-Calibur 9 mm optic ready pistolen aan te schaffen. Het is misschien wat brutaal gesteld maar, als er leden zijn die ons wapens willen schenken dan is het nu het moment dit ons te laten weten. Het verlengen van het verenigingsverlof is een kostbare zaak en we beperken ons daarom tot een maal per jaar wapen af of bij te schrijven.

Vrijwilligers diensten

De vrijwilligersdiensten gaan ook weer gewoon door volgens de bekende roosters.

Puntje van orde

Nu we ook weer binnen open mogen en alles spik-en-span is wil ik iedereen vragen dit zo te houden. Dus ruim s.v.p. de spullen zoals afval, gereedschap en de vaat op en laat alles weer schoon achter. Ook op de banen is het schoon en opgeruimd achterlaten belangrijk voor de hygiëne en veiligheid.

Mensen ik weet niet wat jullie gevoel is, maar ik kan niet wachten. Mijn wapens zijn weer uit het spreekwoordelijke vet gehaald en ik wil graag weer de baan op om te kijken of ik na deze lange lockdown de kaart nog kan raken. Snel weer tot ziens op de club allemaal.

Met sportieve groet,

Wijnand de Jong

Voorzitter