Via deze weg wil ik jullie laten weten wat er nog meer kan worden gedaan bij Robin Hood.

Wij Joop, Tommy, en Alex….dat ben ik, zijn begonnen wedstrijden met lucht te organiseren dit onder de naam field target of hunter field target. Ondertussen hebben wij hierdoor ook weer een aantal nieuwe leden erbij gekregen Huib de topfotograaf, Herman, Ruud en binnen kort Hans, die ook lid wil worden.

Wat houdt dit in……. wel dit spelletje komt overgewaaid uit Engeland en is na de afschaffing van het vuurwapenbeleid in Engeland explosief gegroeid en is afgeleid van de jacht welk in Engeland is toegestaan met lucht.

De bedoeling is om met max 16 joule aan energie, wat gelijk staat aan max 246 m/s, met een 4.5 kogeltje een doeltje om te schieten, ook kun je met .20 , of .22 schieten echter dan gaat de snelheid naar beneden waardoor je meer een ”pisboog” effect krijgt.

De doeltjes waarop geschoten wordt zijn voorzien van een scharnier, als men door een gat welk kan variƫren van 1 cm oplopend tot 4 cm schiet raakt men een lepeltje waardoor het doeltje omvalt.

Geschoten wordt met perslucht, of met de traditionele veerbuks die we allen wel kennen, variƫrend qua prijs van 150 tot 6000 euro!! dit houdt in dat er voor iedere beurs wel wat te vinden is.

Buiten Robin Hood kun je schieten op de Maasvlakte, gedeeltelijk in het bos in Schalkhaar, en Helmond…. ook zijn er nieuwe locaties in opkomst.

Ook misschien leuk om te weten dat als je, om wat voor reden dan ook een fysieke beperking hebt, je dit gewoon mee kan spelen met welke aanpassing er nodig is…… en wat een aantal van de schutters belangrijk vind …. er is geen aparte klasse iedereen doet gewoon mee….dit is in sportief Nederland redelijk uniek.

Aangezien schrijven niet mijn hobby is en lijkt het je wel wat. kom gerust eens mee schieten of kijken en vragen te stellen.

Meestal zijn we op zaterdag om 12:00 tot 14:00 op de boogbaan te vinden, of bij slecht weer op de 50 meter binnenbaan waar we de doeltjes ook kunnen opzetten.

Groetjessssssss
Alex de Groot en consorten.